dinsdag 27 oktober 2015

Mixed media

We hebben binnenkort een nieuwe Mixed Media spray waar we jullie meteen een leuke workshop mee willen aanbieden, Ik ben er natuurlijk meteen mee aan de slag gegaan en heb er dit Dutch Doobadoo MDF puzzelstuk mee bewerkt.

De foto is van mijn lieve ouders. Ze waren  25 jaar getrouwd op de foto en dat was natuurlijk groot feest. Helaas is mijn moeder 13 jaar geleden overleden dus voor mij is dit een hele speciale foto. Het is dan ook erg mooi om deze te verwerken in mijn Mixed Media project.

 

Ik ben begonnen met het puzzelstuk in de gesso te zetten. Ik heb dit met de zwarte gesso van Dutch Doobadoo gedaan.  Dan heb ik er Mask Art van Dutch Doobadoo er op gelegd en er structuurpasta overheen gesmeert. Ik heb voor het Mask Brics gekozen.

870.002.090 Gesso Zwart 250 ml     470.715.002 Mask Art A5 Bricks

Als deze droog is kan je de positie van ale embellishments bepalen. Ik leg eerst alles zoals ik graag wil en maak er dan een foto van. Dan weet ik altijd nog hoe ik het daarna kan plakken. Als alles gedroogd is breng ik de zwarte gesso met een kwast aan over alle embellischments en structuurpasta. Zodat alles echt zwart is.


Ik leg het gedrooge project in een doos en bedenk voor mezelf waar ik welke kleur wil aanbrengen. Ik heb gekozen voor 2 kleuren deze keer. pastel paar en blue. De foto dek ik af en sprayen maar...


Als de inkt wat droog is dan kan het witte papier van de foto en is deze nog mooi zichtbaar.


Ik laat het project in de doos drogen en dan kan ik het om de kast zetten om naar te kijken...


Ik ben erg trot op het resultaat en mocht je het puzzelstuk al even willen bewonderen dan kan dat natuurlijk in de winkel want daar staat hij op de pilaar midden in de winkel tussen allemaal kaarten.

460.440.002 MDF Art Puzzle

Zoals ik gaan we er een workshop van maken en deze staat al gepland. Naast het puzzelstuk willen we deze dag ook nog een canvas met jullie maken. Ook met dezelfde techniek maar dan met witte gesso. Je kunt dan kiezen of je met de spray aan de slag wil of met verf met een metallic look. Ook gaan we aan de slag met klei en molds die erg leuk bij Mixed media te gebruiken zijn.


Deze canvas heb ik alvast voorbereid maar het sprayen moet nog gebeuren. Dat laat ik later zeker nog aan jullie zien!

Wil je mee doen aan de workshop? Dat kan op vrijdag 20 november. Het is een geheel verzorgde dag van 10 u t/m 15 u inclusief lunch en koffie / thee.

Afbeeldingsresultaat voor noor en zo reserveer hier
dat was het weer voor vandaag. Ik wens jullien allemaal een hele fijne dag en tot snel!

xxx
Afbeeldingsresultaat voor noor en zo joyce

De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (Door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct door gelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)